Η ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.

Κατά την επίσκεψή μας στο Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εβδομάδας εράσμους (LTTA week), παρακολουθήσαμε σεμινάριο από την Clinical Phycologist Dr Róisín Joyce με θέμα: “Managing Emotions the Compassionate Way.”

Επιστρέφοντας στη χώρα μας επικοινωνήσαμε με την ψυχολόγο κ. Αλεξάνδρα Χαβιάρα και την κοινωνιολόγο κ. Ειρήνη Νικολιδάκη από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Άρηξις", για να ζητήσουμε τη βοήθειά τους, ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα ανάλογο βιωματικό σεμινάριο για τους δασκάλους του σχολείου μας .

Η κυρία Νικολιδάκη και η κυρία Χαβιάρα είχαν στηρίξει το πρόγραμμά μας τον Ιανουάριο κατά την LTTA εβδομάδα στο σχολείο μας, με το βιωματικό σεμινάριο "Travelling in the sea of emotions" .

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου η κ. Χαβιάρα και η κ. Νικολιδάκη μίλησαν για την ενσυναίσθηση στους δασκάλους του σχολείου μας και συντόνισαν το βιωματικό σεμινάριο " Η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης στο χώρο του σχολείου".

Το σεμινάριο είχε μεγάλη ανταπόκριση από όλους σχεδόν τους δασκάλους του σχολείου μας, όπως φάνηκε από τη συμμετοχή, τη συζήτηση και το φυλλάδιο αξιολόγησης που δόθηκε μετά το τέλος του σεμιναρίου. Οι περισσότεροι μάλιστα συνάδελφοι ζήτησαν να ακολουθήσουν κι άλλα βιωματικά σεμινάρια την επόμενη σχολική χρονιά και πρότειναν θέματα που θεωρούν σημαντικά για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των μελών της σχολικής μας κοινότητας.

Στόχος μας κατά τη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς είναι η διοργάνωση μιας σειράς σεμιναρίων ψυχικής υγείας τόσο για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας όσο και για τους γονείς των μαθητών μας. 










Σχόλια