ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΤΑΞΗ

Σε κλίμα συγκίνησης και γλυκών αναμνήσεων, στις 10 Ιουνίου, οι μαθητές της Στ΄ τάξης αποχαιρέτησαν τα έξι χρόνια φοίτησης στο Δημοτικό.

Οι μαθητές της Στ2΄τάξης αποχαιρέτησαν το ταξίδι των έξι χρόνων στο σχολείο με συμβολικό τρόπο. Κρατώντας κάθε μαθητής το δικό του καράβι αποτύπωνε το ταξίδι του στο Δημοτικό . Ευκολίες, δυσκολίες, κούραση, προσπάθεια, αγώνας, φιλίες, αντιθέσεις, αναγνώριση είναι μερικά από όσα εξωτερίκευσαν οι αποφοιτούντες το τελευταίο βράδυ στο σχολείο για όσα πέρασαν από πρωτάκια. Συνέχισαν με τα εφόδια που απέκτησαν στην εξάχρονη  σχολική τους διαδρομή: αυτοπεποίθηση σεβασμό, δικαιοσύνη, τιμιότητα, αγάπη, πίστη, ευγένεια, εργατικότητα, υπευθυνότητα, με τα οποία θα συνεχίσουν το ταξίδι τους .

Οι μαθητές της ΣΤ1 αποχαιρέτησαν το Δημοτικό με το δικό τους τρόπο. Ένα βαλιτσάκι έκρυβε αναμνήσεις, συναισθήματα, παραστάσεις, εμπειρίες, χαρές, λύπες, δάκρυα, γέλια έξι ετών. Το βαλιτσάκι άνοιξε  και όλοι οι μαθητές διαβάζοντας  το φάκελό τους εξωτερίκευσαν με χιούμορ, ειλικρίνεια και αμεσότητα ό,τι είχαν ανάγκη να εκφράσουν. Μεγάλη έκπληξη ήταν η παρουσία στη γιορτή της δασκάλας των μαθητών στα πρώτα τους βήματα, κ. Αγαθής Αναγνώστου .
Οι  μαθητές ολοκλήρωσαν με χορευτικά που έδειξαν ικανότητες και δεξιότητες, που θα ζήλευαν και επαγγελματίες χορευτές.

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποχαιρέτησε τους μαθητές προσφέροντάς τους αναμνηστικά, για να τους θυμίζουν για πάντα τα χρόνια του Δημοτικού σχολείου.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ένα ξέφρενο πάρτυ, με ζωντανή μουσική και πολύ χορό και φαγητό για όλους τους μαθητές και γονείς του σχολείου, που επιμελήθηκε με πολλή αγάπη ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους εθελοντές γονείς, που συμμετείχαν στη αξέχαστη βραδιά που σφράγισε  με ελπίδα και αισιοδοξία τη σχολική χρονιά.


Σχόλια