Η ομάδα erasmus+ HAPPENS στο Ραντόμσκο της Πολωνίας.

4η Διεθνική Συνάντηση Erasmus+ H.A.P.P.E.N.S
στο Ραντόμσκο της Πολωνίας

   Ολοκληρώθηκε η 4η Διεθνική Συνάντηση των μελών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ HAPPENS, στο Δημοτικό Σχολείο του Ραντόμσκο της Πολωνίας.

     Στο διάστημα από τις 5 ως τις 9 Οκτωβρίου, δύο μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος  ERASMUS+ HAPPENS του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου, επισκέφτηκαν το εταιρικό σχολείο στο Radomsko της Πολωνίας, για  να κάνουν τον απολογισμό του πρώτου έτους του ευρωπαϊκού προγράμματος και να οργανώσουν μαζί με τους ευρωπαίους συναδέλφους τις δράσεις του δευτέρου έτους.

  Στο Radomsko συναντήθηκαν  τα μέλη όλων των εταιρικών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ( Ελλάδα, Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία, Ουαλία και Ιρλανδία) και συζήτησαν  για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν τη χρονιά που πέρασε, τους στόχους που επετεύχθησαν και για τους τρόπους  διάχυσης του προγράμματος στα παιδιά, στους γονείς και στην τοπική κοινωνία.

   Πρωταρχικό μέλημα για όλους τους εκπαιδευτικούς της ευρωπαϊκής ομάδας Erasmus+ HAPPENS  είναι η βιωσιμότητα του προγράμματος, ώστε οι πρακτικές του να γίνουν συνείδηση στην καθημερινότητα όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών και ενηλίκων. Αυτό ήταν και το βασικότερο από τα θέματα που συζητήθηκαν αμέσως μετά την παρουσίαση των δράσεων του πρώτου έτους.

   Στη  συνέχεια δρομολογήθηκαν οι δράσεις για την επόμενη χρονιά και οργανώθηκε  ένα χρονοδιάγραμμα με στόχο να υπάρξει η δυνατότητα να αναπτυχθούν και να καλλιεργηθούν στον μέγιστο βαθμό τακτικές που αφορούν και στους τρεις τομείς του προγράμματος, σωματική άσκηση, σωστή διατροφή, ψυχική υγεία και ευεξία.
  
 Όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εξαιρετικά οργανωμένο σχολείο της Πολωνίας, να μιλήσουν με τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου και να μάθουν για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. 

      Η φιλοξενία των Πολωνών ήταν εξαιρετική.

Παρουσίασαν όχι μόνο την εκπαίδευση στη χώρα τους, αλλά και πολλές από τις παραδόσεις και συνήθειές τους.
Πρόσφεραν σε όλους τα παραδοσιακά τους φαγητά και γλυκά και ξενάγησαν τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, σε πολλές περιοχές του Radomsko με ιστορική και θρησκευτική σημασία.

   Ήταν ένα συντονιστικό πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό, που σκοπό είχε τον καλύτερο προγραμματισμό του Erasmus + H.A.P.P.E.N.S ώστε να δημιουργηθούν οι 
κατάλληλες  συνθήκες για την ολοκλήρωση  και επιτυχία του 
προγράμματος κατά το σχολικό έτος 2016-2017.


Σχόλια