ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε σήμερα γονείς, δάσκαλοι και μαθητές την ημερίδα για την αξία της υγιεινής διατροφής, που οργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος erasmus+ HAPPENS, που υλοποιείται στο σχολείο μας.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους μαθητές της Στ1 τάξης και της Ε1 τάξης παρουσίασαν τις ομαδικές εργασίες τους για τα βότανα της πατρίδας μας και τη χρησιμότητά τους  και οι μαθητές της Στ2 τάξης την ομαδική εργασία τους για τις υπερτροφές και τη σπουδαιότητά τους στην καθημερινή μας διατροφή.  Οι εργασίες των μαθητών της πέμπτης και έκτης τάξης ήταν σε ψηφιακή μορφή (ppt), αποτέλεσμα δικής τους δουλειάς και προσπάθειας.
Οι μικρότεροι μαθητές της Τρίτης και Τετάρτης τάξης ασχολήθηκαν επίσης με τα βότανα του τόπου μας και παρουσίασαν τις δικές τους εργασίες σε φυλλάδια, αλλά και σε αφίσες που δούλεψαν με τους συμμαθητές τους ομαδικά στην τάξη.
Το ίδιο θέμα δούλεψαν και οι μαθητές των άλλων πέντε σχολείων της Ευρώπης, με τα οποία συνεργαζόμαστε την τελευταία διετία και τη δουλειά τους όπως και τη δική μας μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει στο κοινό μας ιστολόγιο: https://erasmusplushappens.com/
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας παρουσιάσαμε στους γονείς των μαθητών μας έναν τρόπο αξιοποίησης των βοτάνων και υπερτροφών της φύσης μέσα από την παρασκευή μιας ενυδατικής κρέμας σώματος από κερί μέλισσας, αμυγδαλέλαιο, χαμομήλι και αιθέριο έλαιο λεβάντας. Αφού παρασκευάσαμε την κρέμα μας, τη βάλαμε σε βαζάκια και την προσφέραμε στους γονείς.
Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για όλους μας.
Για άλλη μια φορά συνειδητοποιήσαμε πως η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών είναι αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας σχολείου και οικογένειας.
Με συχνή επικοινωνία και συνεργασία δάσκαλοι, γονείς και μαθητές μπορούμε να βελτιώνουμε διαρκώς τη διατροφική μας συμπεριφορά και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία.










Σχόλια